Espai de l'Estació del Nord destinat al servei d'atenció a persones vulnerables gestionat per la Fundació Formació i Treball

La Fundació Formació i Treball ha posat en marxa un servei d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat per garantir-los un espai on poder dutxar-se, menjar i rentar la roba mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus.

L’equipament s’ha habilitat al poliesportiu de l’Estació del Nord, ubicat al número 42 del carrer de Nàpols, i funciona de dilluns a dissabte. Allà, la fundació, que ha preparat l’espai en col·laboració amb l’Ajuntament, ofereix des del 2 d’abril dos àpats diaris, servei de dutxa i roba neta a un màxim d’un centenar de persones al dia. Dissabte, a més dels àpats del dia, es reparteix als usuaris menjar per diumenge, quan el servei està tancat.

Els usuaris de l’espai són principalment persones sense sostre, amb pocs recursos econòmics o sense regularitzar. Per això, per accedir al recinte no es requerirà cap carnet ni identificació, tot i que les persones que se’n beneficiaran les derivaran els Serveis Socials de Barcelona, altres menjadors socials o serveis similars.

A diferència d’altres equipaments que s’han habilitat, com Fira de Barcelona, aquí no es podran quedar a dormir sinó que es garanteix que les persones puguin cobrir les seves necessitats bàsiques durant aquesta situació d’emergència. Un cop s’aixequi l’esta d’alarma, el servei s’acabarà de manera progressiva.

Abans d’entrar a l’espai, es prendrà la temperatura als usuaris, se’ls demanarà que respectin les distàncies de dos metres entre uns i altres i es repartiran mascaretes i guants facilitats pel consistori.