L2-L5-patiran-talls-agost

(ACN) L’ús del transport públic aquest diumenge de Pasqua s’ha reduït dràsticament en comparació amb la Setmana Santa del 2019 a causa de les restriccions de moviment imposades per l’expansió del coronavirus. Segons dades facilitades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), fins a les 11 del matí d’aquest diumenge hi hagut un 88 % menys de validacions a la xarxa de metro que el mateix dia de l’any anterior, mentre que a les línies de ferrocarrils, la reducció ha estat del 75 .  Des de la declaració d’estat l’alarma, l’oferta de transport públic s’ha reduït de manera significativa per adaptar-se a la disminució de la demanda.

 

També aquest dissabte, les xifres d’ús del transport públic han arribat a mínims històrics: un 92 % menys de validacions al metro que el dia equivalent de l’any passat i una reducció del 93 % del passatge a la xarxa d’autobús.  

El trànsit, superior al d’altres caps de setmana de confinament

Pel que a la circulació, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha assegurat que el trànsit de sortida ha disminuït en un 84 % i un 78,7 % d’entrada respecte al Diumenge de Pasqua del 2019. Això sí, en comparació, per exemple, amb el diumenge 5 d’abril –ja en ple confinament- la disminució de trànsit d’entrada ha estat del -0,9 % mentre que el de sortida ha pujat un 4 %. Si es pren com a referència un diumenge sense restriccions, com el passat 8 de març, la reducció de trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona seria d’un 89 % de sortida i d’un 83,4 % d’entrada.