Els veïns del carrer de Vèlia, al barri de Porta, es coneixen ara millor que abans del confinament. Des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la crisi del coronavirus cada dia a les vuit del vespre, com arreu de la ciutat, surten a aplaudir la tasca dels sanitaris. Un dels veïns, en Mateo, va decidir acompanyar els aplaudiments amb música i va treure el seu altaveu gegant a la finestra. La idea va entusiasmar a la resta i, a poc a poc, ha anat afegint cançons al repertori fins convertir l’homenatge de les vuit en un petita festa diària.

Sessió de fitnes als balcons

Poca repercussió de la sessió de fitnes als balcons

Quan es van assabentar de la proposta municipal de fer una sessió de fitnes des dels balcons van decidir afegir-s’hi i, de fet, ha estat un dels pocs carrers de la ciutat on la iniciativa municipal ha tingut certa repercussió. Cadascú al seu nivell però amb ganes de moure l’esquelet, desenes de veïns del carrer de Vèlia han sortit a balcons i finestres per ballar la cançó ‘Ballarem’ del grup Koers al carrer de Vèlia, al barri de Porta.

Amb l’etiqueta bcnesmoudinsdecasa, el consistori convidava els ciutadans a mostrar les seves coreografies. La realitat, però, és que se n’han penjat ben pocs. Altres usuaris han rebutjat a les xarxes la iniciativa, que han considerat frívola en el context de crisi actual. La intenció de l’Ajuntament era convertir la sessió en un assaig massiu per aprendre’s la coreografia multitudinària que es farà al carrer durant les Festes de la Mercè coincidint amb el Fitnes Day.