(ACN) El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, demana a Pedro Sánchez que atengui la petició de la Generalitat d’allargar el confinament total per la crisi del coronavirus. En una entrevista al 3/24, Padrós ha reclamat que no es rebaixi el grau de contenció per tal que el sistema sanitari “espongi la pressió que té en aquests moments” i pugui “tenir més força per atendre pacients de covid-19 i altres afectacions”. El president del COMB sosté que els processos de desconfinament són més efectius si es fan per regions. Padrós considera que som en “una guerra contra un enemic invisible” i que les armes dels professionals sanitaris “són els equips de protecció individual”.

Padrós no ha volgut especular sobre la possibilitat d’un segon rebrot, però afirma que “el virus estarà amb nosaltres força temps”. Sobre la possibilitat que la situació s’allargui, Padrós creu que “molta activitat del sector sanitari ha de tornar a la normalitat. Hi ha àmbits en els quals no podem anar tard, com en els trasplantaments o els tractaments oncològics”.

L’ús correcte de les mascaretes

Padrós ha avançat que el Col·legi de Metges publicarà en les pròximes hores un tutorial sobre l’ús correcte de les mascaretes. Segons el president del COMB, les persones sanes poden utilitzar les mascaretes casolanes o quirúrgiques però cal que se’n faci un bon ús. “És molt important saber com s’han de posar i treure”, ha explicat tot detallant que les casolanes es poden rentar i tornar a reutilitzar.