Els veïns del carrer Nou de la Rambla, 39-43, afectats per un incendi el 31 de desembre, podran tornar a casa la primera setmana d’abril. A la finca viuen una cinquantena de persones grans en règim de lloguer social, que fa gairebé tres mesos que no poden dormir al seu llit. “M’han dit que ja podrem tornar al bloc la setmana del 4 d’abril, i en tenim moltes ganes, moltes”, explica Antonio Herrera, un dels veïns.

Veïns reallotjats durant tres mesos

Després de tres mesos reallotjats, alguns en cases de familiars i d’altres en hotels, els veïns tenen ganes de recuperar la normalitat. En el cas de l’Antonio està impacient i també tranquil. “Ens han dit que hi haurà una mena de vigilant de seguretat i només podran accedir a l’edifici les persones que estiguin autoritzades“, explica. Mentre no arriba el moment de tornar, cada 15 dies passen per la finca per comprovar com van els treballs. “Vinc, de tant en tant, per controlar com fan les obres al pis. Quan hi he entrat estava irreconeixible, hi ha molta brutícia”, s’exclama.

Vinc, de tant en tant, per controlar com van les obres al pis
Antonio Herrera, veí de Nou de la Rambla, 39-43
L’Antonio i la seva dona fa tres mesos que viuen en un hotel en espera de poder tornar al seu pis de lloguer

Acompanyament públic

L’Ajuntament de Barcelona assegura que aquesta comunitat de gent gran podrà tornar a casa tranquils. Abans de l’incendi, els llogaters havien denunciat ocupacions i deien que sentien inseguretat. Ara, segons explica el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rassa, “s’està treballant per millorar-ho. Hi haurà un canvi de model de funcionament que inclogui un acompanyament públic dins la mateixa finca“, apunta. Faria les tasques de vetllador o conserge, vigilant perquè no hi hagi més ocupacions, que era un dels principals problemes que tenien.

Hi haurà un canvi de model que inclogui un acompanyament públic dins la mateixa finca
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Obres dins del termini previst

Els veïns, segons fonts municipals, podran tornar a l’abril amb totes les garanties. La rehabilitació, pintura i subministraments (aigua, llum i gas) ja estan fets. La part material dels treballs està seguint el calendari previst. Ara, assegura Rabasssa, “estem acabant de treballar la part social”.