A l’edifici que aquest divendres s’ha incendiat al Raval hi havia alguns pisos públics ocupats des de feia temps i que generaven problemes de convivència. Molts veïns asseguren que els ocupants havien punxat la llum i que a dins dels habitatges es traficava i s’hi consumia droga, una situació que afirmen haver denunciat en reiterades ocasions. L’Ajuntament tenia constància dels problemes de convivència i, de fet, estava treballant per resoldre-ho i desallotjar les persones que ocupen aquests immobles i que són font de conflicte entre el veïnat.

Segons fonts municipals, es tracta d’una finca on els serveis tècnics del consistori treballen recurrentment per arreglar per qüestions de manteniment i desperfectes ocasionats pels ocupes, a més de fer seguiment de la qüestió. Els veïns, però, contradiuen aquesta versió i asseguren que l’edifici està en molt mal estat i que ningú fa res per revertir la situació. Malgrat l’incendi s’ha originat per un curtcircuit a la primera planta, des del consistori eviten per ara relacionar el foc d’aquest divendres amb l’ocupació.

Hores d’ara els Bombers de Barcelona estan revisant els quadres elèctrics de la finca. Es tracta d’un edifici ubicat al número 39 del carrer Nou de la Rambla, amb 12 habitatges públics on viu majoritàriament gent gran. Tot i que la finca segueix sense llum, els llogaters podran tornar a casa aquesta nit i aquells que no ho vulguin seran reallotjats pels Serveis Socials del consistori.