pastisseria ideal

La Pastisseria Ideal, al carrer Gran de Gràcia, 207, ha reobert aquest dilluns, després de l’incendi que va patir el 14 de gener, en què van haver d’intervenir set vehicles dels Bombers. El foc va ser de matinada i es va originar a la rebotiga. L’estat en què va quedar el local ha fet impossible reprendre l’activitat fins ara.

pastisseria ideal

El propietaris creuen que l’incendi va ser culpa del curtcircuit d’un microones

La rebotiga s’ha hagut de fer nova, així com l’altell on hi ha el despatx. Tot i que l’informe que han rebut els propietaris sobre l’incident diu que les causes del foc són incertes, ells creuen que va ser per culpa d’un curtcircuit en un microones que hi havia en aquesta estança.

Pel que fa a la botiga i l’obrador, per culpa de les afectacions pel fum i la temperatura s’han hagut de repintar. Sobretot ha portat molta feina de neteja, tant de la fusta com dels vidres, que havien quedat negres. També s’ha aprofitat per renovar-hi la il·luminació, unes obres que tenien pendents i que ara han aprofitat per fer.

pastisseria ideal
Membres de la família Àlvarez que regenta l’establiment, en una imatge del 2019 en què es pot veure com és la botiga des del 1948

S’ha renovat la rebotiga i s’han pogut conservar detalls del 1948

Des del 1948, la pastisseria Ideal havia mantingut intacta la decoració, marcada per motllures, la fusta, un taulell de marbre i els miralls que omplien les parets. En tots aquests anys no els havia passat res semblant i van quedar molt afectats, però ara estan contents amb el desenllaç. “La botiga s’ha conservat igual però amb més llum i pintura nova, l’hem millorat”, explica Lluís Àlvarez, tercera generació al capdavant de l’establiment.

La botiga s’ha conservat igual però amb més llum i pintura nova; l’hem millorada
Lluís Àlvarez, Pastisseria Ideal

Han estan preparant-ho tot a contrarellotge per a l’obertura. Divendres van col·locar tota la maquinària per començar a treballar a la tarda a l’obrador, perquè dilluns hi hagiués pastes, brioixeria i entrepans per a tothom. “Tinc els clients esperant”, explica il·lusionat el Lluís, que assegurava que no hi faltarien els mítics xuixos: “He de fer molts xuixos per a dilluns”.

pastisseria ideal

La inauguració de la reobertura serà passat Setmana Santa

La idea és que tot i l’obertura, la inauguració oficial de la reforma es faci passat Setmana Santa. La pastisseria està molt arrelada al barri, després de més de 100 anys a la Vila de Gràcia i regentada per la mateixa família. Va ser fundada pels avis dels propietaris actuals i ja hi han passat quatre generacions. És coneguda, sobretot, perquè manté els clàssics xuixos que els clients ja estan esperant a recuperar dilluns, o els merengues de la recepta de l’avi Miquel.