El consistori porta un pas més enllà la superilla de les Corts, un projecte que va començar el govern anterior i que Colau vol consolidar ara ampliant les vies pacificades. Al carrer de Conxita Supervia, ja han començat les obres per anivellar la calçada amb la vorera. També hi ha previstes actuacions al carrer de Benavent, Regent Mendieta, Pintor Pahissa i Comte Güell per un valor total de dos milions d’euros.

L’entorn del Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” serà un dels epicentres de la propera transformació de la Maternitat i Sant Ramon. A l’encreuament del carrer de Conxita Supervia amb Comandant Benítiez, s’hi farà una plaça amb ondulacions i vegetació que, segons l’Ajuntament, ha de servir d’espai de reunió. D’aquest punt, naixerà un carrer pacificat nou, el de Conxita Supervia, d’ús exclusiu per als vianants i on només podran circular vehicles de serveis i dels veïns. Les obres en aquest sector haurien d’acabar a l’estiu i tenen un pressupost de més d’un milió d’euros.

Al carrer de Benavent, en canvi, no està previst implementar la plataforma única, sinó que s’ha optat per ampliar la vorera del costat Besòs per encabir-hi un parterre vegetal i zones amb bancs. Això obligarà a retirar les places d’aparcament en aquest costat entre els carrers de Felipe de Paz i l’avinguda de Madrid. El projecte ha de començar al gener i finalitzaran al maig.

El consistori també treballa amb aquest termini per a les obres al carrer de Regent Mendieta, on allargaran el tram amb calçada i vorera al mateix nivell que ja es va implementar durant l’anterior mandat. L’objectiu és reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen per donar prioritat al vianant. A l’encreuament entre el Pintor Pahissa i Comte Güell també s’hi farà una pacificació que començarà més enllà de l’estiu.

Segons Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme, l’Ajuntament segueix apostant per les superilles per avançar cap a una ciutat més amable amb el ciutadà: “És un model que permet donar qualitat als barris i fer-los més humans”. Amb la superilla de la Maternitat i Sant Ramon en desplegament i en ple procés per consolidar la del Poblenou, ara el consistori se centra a implementar la superilla de Sant Antoni, que ha de donar vida al voltant del mercat. Per la que hi ha prevista a Horta, s’està fent un procés participatiu i també hi ha sobre la taula el projecte de la superilla d’Hostafrancs.