Prop d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Exigeixen que s’investigui a fons l’atemptat del 17 d’agost del 2017 a la Rambla, després de les informacions publicades pel diari ‘Público’, que relacionarien el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) amb l’imam de Ripoll, Es Satty, i apuntarien a diverses negligències. Reclamen que es faci públic què sabia i què no el CNI sobre les intencions de la cèl·lula terrorista de Ripoll.

La convocatòria es va iniciar a les xarxes i ha estat secundada, entre d’altres, per alguns CDRs i Poble Lliure. Durant la protesta s’ha tallat la intersecció del carrer de Roger de Llúria amb Mallorca.

La manifestació arriba després que la família del nen de Rubí mort en l’atemptat hagi presentat una petició a l’Audiència Nacional perquè compareguin els policies que van visitar l’imam de Ripoll a la presó. De fet, l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats, Robert Manrique, va afirmar aquesta setmana al programa ‘bàsics’ de betevé que els familiars fa temps que tenen dubtes i exigeixen depurar responsabilitats. Ara, amb les notícies publicades, es pregunten si l’atemptat s’hauria pogut evitar.