Amics de la Rambla s’ha mostrat poc entusiasta amb l’inici de les obres de reforma de la Rambla. Denuncien els endarreriments constants d’aquest projecte, i consideren que no n’hi ha prou amb l’anunci de l’Ajuntament d’intentar accelerar els treballs per acabar les obres abans del 2030. El president de l’associació Fermín Villar diu que si l’obra s’allarga més enllà dels set anys projectats “s’acabarà abans la Sagrada Família que la reforma de la Rambla”.

Davant d’això, Amics de la Rambla vol fer arribar una demanda a tots els grups municipals perquè incloguin una modificació del calendari d’obres als programes electorals de les properes eleccions municipals del 2023. “Que el calendari s’adeqüi a la intensitat i la demanda del passeig”, reclama Villar. En aquest sentit, el president de l’entitat no amaga la seva “decepció repetida que el calendari anunciat no mostra la voluntat de compensar aquest retard d’inici” dels treballs.

Es mantindrà el comptador fins que s’acabin les obres

Amics de la Rambla també ha explicat que no pensa retirar el comptador que marca els dies de retard que acumulen les obres del passeig. El comptador es va instal·lar l’octubre del 2020, però la data d’inici del retard està fixada el 27 de maig del 2016, quan es va aprovar el Pla d’ordenació de la Rambla. És a dir, un retard de les obres de sis anys i mig. “Potser posarem un cinquè dígit per posar les desenes de miler”, ironitza Villar davant dels set anys d’obres que preveu el calendari actual. Aquest dilluns el marcador reflecteix els 2.321 dies que els veïns estan “esperant la reforma de la Rambla”.

comptador obres Rambla