Nova protesta dels veïns dels Tres Turons per reclamar mesures contra la presència que consideren massiva de turistes a zones com els anomenats búnquers del Carmel. Una vintena de veïns del Carmel, la Salut i Vallcarca han aprofitat un acte de Barcelona en Comú la tarda d’aquest divendres per, amb molta ironia, “agrair als comuns, socis del PSC, la feina feta a les bateries antiaèries”, ha explicat David Mar, del consell Veïnal dels Turó de la Rovira.

En aquest sentit, l’Associació de Veïns i Veïnes del Carmel també ha manifestat que, després de l’estrena de la reixa que hi ha als accessos del Turó de la Rovira s’ha vist que “no és la millor solució, perquè tanca la muntanya al conjunt de veïns dels barris de l’entorn i a la ciutat sencera”, ha lamentat la presidenta de l’entitat, Montserrat Montero.

Accés limitat als veïns per a taxis i VTC

En aquest sentit, reclamen que taxis i VTC només puguin accedir a una única zona de encotxament i desencotxament per al Parc Güell i el Turó de la Rovira, de manera que tan sols puguin accedir fins a les cases i prop dels búnquers els taxis o VTC que portin veïns i veïnes de la zona.

Aquesta àrea seria l’aparcament de busos del Parc Güell i proposen, per fer efectiva la mesura, un control a l’altura del Vista Park.

Control a l’accés en bus públic als turistes

També reclamen que s’implementin mesures per limitar el nombre de turistes que fan servir els autobusos de TMB per accedir fins a les antigues bateries o el Parc Güell. Consideren que el veïnat surt perjudicat en trobar-se sovint els busos plens.

Tot plegat és un capítol més de la campanya veïnal arran la massificació i festes il·legals dels búnquers, uns episodis que l’Ajuntament intenta combatre amb la nova reixa que tanca el recinte a partir de les 19.30h i la presència de la Guàrdia Urbana. A més, aquest cap de setmana ja hi seran presents a la zona agents cívics per informar els turistes que hi accedeixin.