Segon dia de tancament de la zona de les bateries antiaèries del Carmel, i novament els turistes salten la tanca. Tot i que ahir a la nit es van multar dues de les visitants que havien saltat, això no ha impedit que avui es tornin a colar. I com es pot veure en les imatges enregistrades dels veïns de la zona, aquest dimecres el grup de joves que ha accedit al recinte ha estat encara més nombrós.

Aquest dimecres al vespre, segon dia del nou dispositiu, la Guàrdia Urbana, un cop ha tancat l’espai a les 19.30 h, ha marxat de la zona mentre seguien arribant taxis amb turistes i gent a peu al turó, com ha pogut comprovar un equip de betevé. Alguns, fins i tot, tenien coneixement del tancament, com un dels turistes, que ha comentat que a l’alberg els havien avisat que les bateries estaven tancades i, així i tot, han decidit pujar-hi.

Es confirmen les previsions dels veïns

Els veïns de la zona ja havien advertit en diverses ocasions que el tancament no impediria les visites a les bateries i les imatges que compartien aquest vespre han confirmat les seves previsions. Per tot això, el Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha convocat una nova protesta dissabte vinent, 6 de maig, a les 12 h.

Alarcón defensa l’efecte “dissuasiu” de la tanca

L’Ajuntament assegura que el tancament del recinte està tenint un “efecte dissuasiu”, i defensa l’actuació de la Guàrdia Urbana aquestes dues primeres nits. “La situació en aquests moments és millor que fa un mes”, assegura Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó. Tot i això, reconeix que el problema no està resolt: “No ho abandonarem i seguirem estant-hi a sobre”.

Alarcón també ha anunciat la incorporació d’un equip d’agents cívics que informaran als turistes sobre els nous usos del turó els caps de setmana i vigílies de festius.