La casa del cap de moltó de les Corts, ubicada al carrer de Montnegre, 46, se salva dels enderrocs imminents de la fase 2 del projecte de la Colònia Castells. Així ho ha pogut saber betevé de fonts de l’Ajuntament de Barcelona, que aquests dies està senyalitzant la zona i buidant els edificis que sí que aniran a terra. Són les finques ubicades al carrer de Morales, 24 a 26; carrer de Montnegre, 42 i 48, i carrer d’Entença, 250 a 282. El districte de les Corts va retirar el novembre passat el cap de moltó de la casa per tal de protegir-lo de les tasques d’enderroc, però no estava clar si l’edifici se salvaria o no, com demanava la plataforma Salvem el Camp de la Creu – Colònia Castells.

Algunes famílies encara hi viuen

En els darrers dies ha augmentat el neguit dels veïns en veure aparèixer tanques i cartells anunciant els treballs i la plataforma ha alertat en una piulada sobre la qüestió.

Segons el consistori, però, en els propers dies es duran a terme tasques de buidat dels habitatges on ja no hi viu ningú. Algunes famílies, en canvi, han demanat tenir uns dies més de marge per completar el trasllat als nous habitatges, lliurats el passat 4 d’abril. Fins que tots els immobles no estiguin buits no començaran els enderrocs, que es preveu que acabin al novembre del 2023.

L’emblema del Camp de la Creu

L’edifici del cap de moltó era originalment un habitatge de planta baixa, com molts dels primers edificis del Camp de la Creu. Es va ampliar amb dues plantes l’any 1923, data que apareix inscrita a la façana.

Es creu que la ubicació del cap de l’animal va ser un homenatge als tractants de bestiar o tripaires que llavors venien als mercats de la Concepció, de Santa Caterina i de la Boqueria de Barcelona.