El barri de Sants ha sumat una plaça nova. Es tracta de la plaça de Can Climent, un espai situat al costat de les naus de Can Climent, on s’està construint el polèmic tanatori de Sants. La reurbanització s’ha allargat quatre mesos i ha servit per transformar l’antic aparcament, que s’utilitzava per celebrar actes i festes puntuals, en una zona lúdica i esportiva per als veïns.

Una plaça provisional mentre Adif remodela els entorns de l’estació de Sants

La plaça nova se situa entre els carrers de Viriat, Guitard, Puiggarí i l’antiga fàbrica. No ha calgut aixecar el paviment sinó que s’ha repintat el terra amb un esmalt especial i s’han col·locat elements multiesportius per fer-hi activitats a l’aire lliure. Hi ha tres taules de ping-pong, una cistella de bàsquet i una porteria de futbol. A més, l’espai central s’ha pintat amb jocs a terra i queda lliure per a l’escenari que els Castellers de Sants instal·len durant la festa major.

Envoltant la plaça hi ha algunes graderies de fusta, bancs i una cinquantena d’arbres plantats en hidrojardineres. Aquestes es podran replantar a terra quan Adif reurbanitzi definitivament els entorns de l’Estació de Sants. També s’han instal·lat una font d’aigua i diverses papereres. Les obres van començar al gener amb un pressupost de 378.000 euros.

La nova plaça dona resposta a la proposta que la Plataforma Stop Tanatori, amb el suport de Castellers de Sants i el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, van presentar als pressupostos participatius. El projecte no va ser seleccionat en la votació final i els veïns van decidir pintar ells mateixos l’espai per utilitzar-lo com a zona de jocs infantils. Finalment, el districte de Sants-Montjuïc va trobar el pressupost per executar l’obra.