La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que s’exploraran totes les vies per aconseguir que la majoria de gent es vacuni a Catalunya. Una de les opcions és utilitzar el certificat de vacunació de la covid per accedir a diverses activitats d’oci com la cultura i la restauració. Ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Assegura que ja han demanat al Ministeri de Sanitat que estudiï aquesta possibilitat, que ja està en vigor en altres països. Segons explica, altres comunitats ja ho havien demanat, però els tribunals de justícia els ho havien tombat. “Pensem que si això es porta com a estratègia més estatal es podria fer i nosaltres ho hem demanat”, ha afirmat. Actualment hi ha un milió de persones que encara no s’ha vacunat a Catalunya.

Ara mateix la franja dels 20 als 39 anys està a la cua de la vacunació: un de cada tres no han rebut ni una dosi de la vacuna. Cal tenir en compte, però, que aquesta franja va patir de valent l’impacte de la cinquena onada (amb més de 100.000 contagis entre els 20 i els 39) i, per tant, els que es van contagiar han hagut d’esperar dos mesos per punxar-se.

Descomptes en cultura i albergs

La mateixa Cabezas ha afirmat que el Departament de Salut estudia oferir descomptes en concerts i albergs a qui es vacuni per incentivar-ho més. A banda, es trucarà a les persones que no s’han vacunat per convèncer-les que ho facin, mentre que també s’ha contactat amb “influencers” de les xarxes perquè amb els seus missatges acabin de convèncer els joves.