“El govern català no té sobre la taula la voluntat d’implantar el passaport covid”, així de contundent s’ha mostrat la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, després que el matí d’aquest dimarts la Secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, hagi fet unes declaracions que apuntaven en sentit oposat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cabezas ha explicat que ja han demanat al Govern espanyol que estudiï la implantació del certificat covid per a determinades activitats com ara l’oci, la cultura o la restauració.

Ara bé, Patrícia Plaja, quan se li ha preguntat per aquesta qüestió a la roda de premsa posterior al consell executiu dels dimarts, no només ha negat la voluntat d’implantar la mesura, sinó que ha considerat que podria ser una restricció discriminatòria.

“No és veritat. Sé d’on surten aquestes informacions. No seré jo qui matisaré o corregiré una eminència com la doctora Cabezas, però sí que li puc dir que abans de comparèixer jo he fet la meva feina, hem parlat d’aquest tema a la reunió de govern, amb el Departament de Salut. I no hi ha pressions.”

No s’està pressionant des de Catalunya perquè l’estat espanyol ho faci, perquè el govern català no té ara la voluntat d’implantar el passaport covid.”
Patrícia Plaja, portaveu del Govern

Divendres desapareixeran totes les restriccions que afecten drets fonamentals

Les reunions socials ja no estaran limitades a un màxim de 10 persones

Conclou que “el que ha volgut dir [Cabezas] és que mai està de més saber quin és el posicionament del Govern espanyol en aquesta matèria.”