El Departament de Salut estudiarà implantar el passaport covid per accedir a determinades activitats com ara la restauració, la cultura o l’oci nocturn a Catalunya. Després que el Tribunal Suprem hagi avalat la restricció a Galícia per a zones amb alta incidència del virus, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que s’avaluarà la possibilitat. Ho ha dit a la compareixença setmanal per fer balanç del procés de vacunació de la covid-19.

Segons Cabezas, “la sentència del Suprem obre una porta que explorarem atentament i crec que tenim l’obligació de valorar i estudiar totes les opcions i aquesta també”. Ara bé, ha afegit que no tenen cap concreció sobre aquest tema, i afegeix que “encara no hem pogut estudiar la situació i com afecta la sentència del Suprem la possibilitat d’utilitzar-lo”.

No és la primer vegada que la secretària de Salut Pública parla obertament de la possibilitat d’implantar aquesta mesura, vigent en diversos països europeus. La setmana passada va explicar que Catalunya havia demanat al Govern espanyol que ho estudiés, tot i que l’endemà mateix la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, la va desmentir i va assegurar que el certificat de la covid no està sobre la taula del govern.

Aleshores, Cabezas va considerar que una estratègia liderada per l’Estat podria afavorir l’acceptació de la restricció per part de la justícia. Sobretot, després que diversos tribunals superiors regionals l’haguessin tombat. Amb la sentència del Suprem, però, pren força la possibilitat que altres governs autonòmics optin per implantar el certificat de la covid sense esperar a anar a l’una.