(ACN i redacció) La variant delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya, tot i que els casos que s’han detectat “es poden comptar amb els dits d’una mà” i són “anecdòtics“, ha alertat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa aquest matí des de l’Auditori Josep Irla de Girona. El conseller, però, ha demanat “màxima prudència” a la ciutadania. Es tracta d’una mutació del virus de la qual se’n va tenir constància per primer cop al juliol.

Aquesta variant de la covid-19 s’ha detectat al Regne Unit i ara ja s’hauria traslladat a Catalunya, segons el conseller Argimon. Per altra banda, ha recordat que la tardor és el moment de més contagis i per això és quan es preveu un repunt més important de casos. També ha insistit en la importància de portar la mascareta en interiors i a l’exterior quan no hi hagi la distància de seguretat. Tot plegat arriba en ple debat sobre si s’hauria d’eliminar la mascareta a les escoles.

Expectativa per la variant

Si bé el cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Germans Trias, Pere-Joan Cardona, assegurava aquesta setmana que, de moment, la variant encara no havia arribat a Catalunya, ara ja ho ha fet. Afegia, però, que no preveuen gaires sorpreses perquè la variant delta, que actualment és la dominant, és molt competitiva. Els experts ara analitzen si és més contagiosa i si les vacunes actuals són eficaces. L’expert també cridava a la calma, ja que la delta ja té molta capacitat de multiplicar-se, fins i tot en gent vacunada. De fet, és la mutació que s’ha estès arreu del món i que s’ha imposat a d’altres. “És una variant d’èxit” sentencia i, per això, “a hores d’ara no sembla que hagi de canviar el panorama“.