dia mundial medi ambient 2019

Fridays for Future

ha convocat una vaga aquest divendres contra del canvi climàtic, una aturada que pretén ser d’àmbit mundial. El sindicat ha fet una crida als joves per mobilitzar-se i secundar-la. Segons l’associació, la protesta es farà en contra dels qui promouen aquesta “catàstrofe” i assenyalen les multinacionals, els governs i les grans empreses com els principals responsables.

L’associació titlla la situació “d’absoluta decadència” i apunta en part com a culpable “el model de producció capitalista”. El sindicat diu que han hagut de convocar la vaga perquè si el Govern espanyol hagués volgut posar fi a l’emergència climàtica hauria posat en marxa diverses mesures com ara la nacionalització de les empreses elèctriques, hauria garantit un transport públic de qualitat i gratuït o hauria posat en marxa un pla d’expropiacions de les empreses més contaminants, entre d’altres.

Manifestació contra el canvi climàtic a Barcelona

No és la primera vegada que els estudiants es mobilitzen per denunciar aquesta situació. La primera manifestació que van organitzar els estudiants per aquesta causa va ser el 15 de març. La protesta al carrer va ser seguida per unes 2.000 persones. El moviment estudiantil que la va convocar va ser Fridays for Future.

Coincidint amb la vaga, Fridays for Future ha convocat una manifestació contra el canvi climàtic aquest divendres a Barcelona a les 18 h. Segons la Guàrdia Urbana, 20.000 persones han marxat pel passeig de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. El moviment d’estudiants també ha posat en marxa una web on es pot llegir el manifest i adherir-se a la protesta.

Barcelona s’adhereix a la vaga mundial pel clima

Diferents col·lectius i entitats s’han sumat a la protesta. De fet, aquest divendres CCOO i UGT han fet una assemblea a la plaça del Rei i moltes escoles de la ciutat han fet sentir la seva veu. Aquestes són algunes de les activitats que s’han fet coincidint amb la vaga pel clima. L’Ajuntament de Barcelona també s’ha sumat a la vaga i la FABV, per la seva banda, demana polítiques valentes per frenar el canvi climàtic.