Aquest dijous s’ha donat el pas definitiu per poder renovar l’antic funicular del Tibidabo. Aquest transport icònic de la ciutat, que es va inaugurar al 1900, canviarà radicalment d’imatge d’aquí a un any, a l’octubre del 2020, per convertir-se en la Cuca de Llum.

funicular tibidabo

L’inici del nou projecte

Una grua de 200 tones aixeca els quatre vagons del funicular, que daten dels anys 50 i que pesen unes 12 tones cadascun. Un cop s’hagin retirat els vagons, els operaris tindran via lliure per començar les obres que tenen com a objectiu canviar les vies i la catenària per adaptar-les als nous vehicles, i es millorarà la seva operativa i les condicions de seguretat. Un dels quatre vagons serà custodiat per la fundació TMB en espera de l’obertura del futur Museu del Transport, on s’exhibirà. El altres tres vagons es desballestaran seguint la legislació vigent en matèria de medi ambient. Segons els responsables de la Cuca de Llum, entrarà en funcionament a partir de la tardor del 2020 i vol convertir-se en la primera atracció del Parc del Tibidabo. El pressupost per a aquest canvi serà de 18,03 milions d’euros.

L’alternativa, el Funibús

Per donar servei alternatiu al transport que cobreix l’accés al Parc d’Atraccions del Tibidabo ja està en funcionament el Funibús que surt des de la plaça de J. K. Kennedy a les 10.30 h i fins a mitja hora abans de l’hora de tancament del parc.