xoc climàtic

Una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona

Només queden 11 anys per aturar un procés que pot ser irreversible i de conseqüències incalculables per als humans. Ho asseguren científics de tot el món en els informes de les Nacions Unides sobre canvi climàtic.

Aquest és un projecte de betevé que t’explica les causes de l’escalfament global del planeta.

Dona-hi un cop d’ull i implica-t’hi.

L’escalfament global no s’atura. A Catalunya i des del 1981, la temperatura mitjana està pujant a raó de 0,4 ºC per dècada. Plou entorn d’un 20 % menys a les capçaleres dels rius respecte al 1950. Els bombers estan preocupats pel que anomenen el gran incendi dels Pirineus, que pot ser ràpid, intens i devastador.

Cremar combustibles fòssils genera gasos d’efecte hivernacle i altres substàncies contaminants. Aquests compostos i l’augment de temperatura multipliquen els efectes negatius sobre la salut. Barcelona supera els índexs de pol·lució recomanats per l’OMS.

Cal un nou model energètic. L’aposta pel transport públic ja no és una opció sinó una necessitat. A Barcelona especialment, calen més zones verdes, menys asfalt i espais per facilitar la ventilació. A Catalunya s’hauran d’abandonar determinats cultius que consumeixen aigua en excés.

I tu, què fas per lluitar contra el canvi climàtic