Els punts liles —situats al front marítim del 23 de juny al 24 de setembre— i els que es van instal·lar per les Festes de la Mercè a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i a la platja del Bogatell han atès 10.286 persones durant l’estiu. La majoria de ciutadans que s’hi han acostat ho han fet per demanar informació. Tot i això, s’han hagut de fer 25 intervencions directes (acorralaments,  tocaments no consentits, assetjaments sexuals o gravacions d’imatges sense permís, entres d’altres). Les xifres d’enguany superen les de l’any passat. Només durant les Festes de la Mercè d’enguany es van fer 6.700 atencions mentre que en la de l’any 2018, que va durar un dia menys, se’n van fer 4.873.

Es volen implantar més estands

Un 70 % de les persones ateses als estands han estat dones, la majoria, menors de 25 anys, i la resta, el 30 %, han estat homes. Laura Pérez, tinenta d’alcalde de Drets Socials, ha explicat que el “model està consolidat i funciona”. Per això el govern municipal es planteja ampliar els punts d’informació, perquè als que hi ha “s’hi acosta molta gent jove i volem seguir arribant”. Pérez ha assegurat que “no ens volem quedar només en el front marítim” sinó que es vol arribar a altres espais i àmbits. Precisament aquest estiu s’han produït diverses agressions sexuals a les zones d’oci del Port Olímpic. A finals de juliol es va denunciar una agressió a una menor i dies abans se’n va produir una altra a la platja del Somorrostro.

Més agressors entre coneguts

El consistori ha apuntat que el percentatge de persones conegudes (familiars, amics, parelles i exparelles) que cometen violències sexuals és superior al de desconegudes. Per aquest motiu l’Ajuntament també es planteja ampliar els serveis fora de l’àmbit de l’oci nocturn.