La vaga general contra el canvi climàtic convocada per a aquest 27 de setembre es viu a peu de carrer amb nombroses mobilitzacions i activitats per conscienciar sobre la situació d’emergència que viu el planeta. La protesta la convoca Fridays for Future i vol ser una aturada d’àmbit mundial. El sindicat ha fet una crida als joves a secundar-la. De fet al matí molts estudiants ja han sortit al carrer per exigir una revolució i denunciar que el “capitalisme mata el planeta”.

Assemblea al carrer de CCOO i UGT

Els sindicats han volgut participar en la jornada de protesta. CCOO i UGT han fet una assemblea de delegats i delegades al mig de la plaça del Rei. Denuncien que la crisi climàtica repercuteix més en la classe treballadora i els col·lectius més vulnerables.

L’Ajuntament s’adhereix a la vaga

L’Ajuntament de Barcelona també s’ha adherit a la vaga i per això s’ha posposat el plenari municipal previst per aquest divendres. Finalment es farà el dilluns 30, a les 10 del matí. A la façana del consistori s’ha penjat una pancarta on es mostra el suport de la ciutat amb la jornada de protesta. La mateixa pancarta també s’ha penjat en algunes seus de districte, com els de Les Corts i Gràcia.

Ampli suport de les escoles a la vaga

Les escoles han estat les més matineres a l’hora de celebrar actes de suport a la vaga. A l’Escola Sant Felip Neri, per exemple, han omplert la plaça cantant ‘Bella Ciao’, una de les cançons icòniques d’aquesta jornada.

En altres centres, com a les escoles FEDAC d’Horta, han convidat als alumnes a assistir a classe amb una samarreta blava o verda, els colors del planeta terra.

Molts col·legis s’han sumat a la proposta dels organitzadors i els alumnes han omplert el centre de cartells i dibuixos sobre el canvi climàtic. Alguns dels centres, a més, també s’han adherit a la cassolada simultània pel planeta que s’ha convocat a les 12.50 h.

Una platja al mercat de Sant Antoni

L’Espai Veïnal Calàbria 66 i KlimAcció han convidat els veïns del mercat de Sant Antoni a vestir-se amb roba de platja. Un vestuari que els barcelonins hauran de fer servir en el futur si es confirma la pujada del nivell de mar  com a conseqüència del desgel de les glaceres.

El món casteller també es mobilitza

Els Castellers de Sarrià també han anunciat a Twitter que suspenen l’assaig d’aquest divendres perquè els membres de la colla puguin anar a la manifestació de la tarda als Jardinets de Gràcia.

https://twitter.com/CdSarria/status/1177489228977995778?ref_src=twsrc%5Etfw