Les rates passegen i mengen el que volen des de fa dies a l’Hort dels Pebrots. Aquest solar és de titularitat municipal i està situat al carrer de Fluvià, número 86. Fa quatre anys que l’Ajuntament va cedir l’espai al veïnat perquè en fes un hort urbà. La concessió tenia data de caducitat i s’acabarà al novembre perquè el consistori té previst fer-hi una zona verda. Això ha provocat que molts dels usuaris hagin deixat de cultivar-ne la terra abans de temps. Com a conseqüència de l’estat d’abandonament en què es troben algunes de les parcel·les i de la presència de menjar, en els darrers dies hi ha proliferat la presència de rosegadors.

L’Agència de Salut pública actuarà els propers dies

Tant els veïns com el Casal de Barri Bac de Roda, com a gestor de l’espai, han fet arribar les seves queixes al districte. El casal ha demanat la neteja immediata de l’hort perquè la situació podria empitjorar quan es tanqui i ha sol·licitat al consistori un espai alternatiu proper a l’actual per continuar amb l’activitat. L’Ajuntament assegura que fins que betevé no s’ha posat en contacte amb ells no tenien constància de la presència de rosegadors a la zona. Tot i això, ja han notificat la situació a l’Agència de Salut Pública i està previst que hi intervingui durant els propers dies.

La situació es repeteix

No és la primera vegada que es veuen rates a l’Hort dels Pebrots. L’estiu del 2018 l’Agència de Salut Pública també en va rebre dues incidències. Es va actuar sobre la xarxa de clavegueram i en deixar de detectar-hi rosegadors va donar el cas per tancat. Durant la inspecció també es van detectar caus a l’hort però com que es tractava d’una zona de cultiu, no es va considerar oportú actuar amb rodenticides i només es va sol·licitar al districte que cimentés els caus.