Amb un any de retard i un llarg debat sobre el tipus d’equipament i el model de gestió, aquest dissabte s’estrenarà el nou Transformadors. L’edifici, situat al carrer d’Ausiàs Marc, 60, havia estat un espai dedicat als joves però va haver de tancar per deficiències estructurals. Després d’anys sense activitat es va plantejar una remodelació integral, el resultat de la qual ja es podrà veure aquest dissabte. La inauguració se celebrarà amb una festa al carrer de 12 del migdia a 11 de la nit.

El nou equipament inclou un Casal de Barri, que ocupa dues de les cinc plantes de l’edifici. Estarà gestionat per un equip de veïns creat expressament fa dos anys amb aquest objectiu. Com explica el president de l’Associació Ateneu Transformadors, Josep Bel, es reuneixen cada divendres per debatre “totes les propostes noves que ens arriben dels veïns. És un espai totalment obert al barri: han vingut propostes de tot tipus”.

Activitat sociocultural i suport legal

S’hi faran cursos i tallers de tota mena, com música o arts escèniques. També assajos, tot i que els més sorollosos en quedaran fora, perquè no hi ha cap espai aïllat. Un dels objectius que s’han fixat els gestors és promoure activitats interculturals, que atenguin la diversitat del barri i incloguin aspectes sociolaborals. Per això disposaran d’un servei setmanal d’assessorament gratuït per casos de precarietat, desnonaments, violència de gènere i d’altres.

Tres serveis en un mateix bloc

 

A més del Casal de Barri, l’edifici acull un Espai de Gent Gran, situat a la part alta del bloc, amb el qual comparteixen l’ús de la sala d’actes. A partir del 2020 també es posarà en marxa un Punt d’Informació Juvenil.  L’horari del Casal serà de 9.15 a 22 hores.