Més de 2.000 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume

, seguint la convocatòria de l’ANC, la CUP i Alerta Solidària, entre altres entitats, com a resposta a la presó sense fiança decretada per als set detinguts investigats per terrorisme que es troben a Madrid. Els manifestants han cridat consignes a favor de la llibertat dels detinguts, els presos polítics i la independència, i també han repetit que “totes som CDR”. També s’hi han sentit clams contra la Guàrdia Civil. A la plaça s’han pogut veure pancartes amb missatges com “Llibertat detingudes” de l’Esquerra Independentista de l’Eixample o un altra que deia “Organitzem la ràbia”.

Els manifestants es mouen fins a la via Laietana

Després de la protesta a Sant Jaume, un grup nombrós s’ha desplaçat fins a la via Laietana, on han tallat el carrer, just a l’altura de la Prefectura de Policia. Després han enfilat amunt, quan molta gent ja s’havia dispersat.

Crida a mobilitzar-se a les places d’arreu de Catalunya

Diverses entitats també cridaven a mobilitzar-se a la mateixa hora a les places d’arreu de Catalunya i la plaça de l’Ajuntament de Sabadell, acte en el qual han intervingut familiars dels detinguts.

Després de la manifestació, també s’ha fet una crida a les xarxes per fer una cassolada arreu del país a les 21 h.