vaga ensenyament 2 juny

La comunitat educativa comença una altra vaga a l’ensenyament aquest 2 de juny, el vuitè dia d’aturada del curs 2021-22. Aquest dijous hi ha convocada una vaga parcial de dues hores, entre les 8 i les 10 h, com a protesta contra la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. La jornada ha començat amb talls de trànsit en diferents vies d’accés a Barcelona, com per exemple, al túnel de les Glòries. Aquest últim trimestre s’han convocat quatre dies de vaga de professors, dos dels quals ja s’han fet. La següent aturada serà el 9 de juny, quan hi ha prevista una vaga total.

Ara bé, no es descarta pas la vaga indefinida per acomiadar el curs i aquest tipus de mobilització està sobre la taula. Això sí, el temps de marge per a la convocatòria és escàs si finalment els sindicats volen fer l’aturada.

Mobilitzacions descentralitzades per la vaga escolar

La secció d’Ensenyament del sindicat CGT demana anar a la vaga el 2 de juny “per dignitat, per responsabilitat educativa” i “per la memòria d’aquells que van lluitar jugant-se la vida per l’existència de l’escola pública”. Està previst que hi hagi mobilitzacions descentralitzades arreu de Catalunya, amb piquets informatius. La gran manifestació unitària dels sindicats està prevista pel 9 de juny, amb una marxa entre la plaça de la Universitat i la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat de Catalunya.

Les retallades, el català a l’escola, l’interinatge, el calendari 2022-23 i el currículum són alguns dels motius pels quals els sindicats han convocat aquests dies de vaga escolar.