Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre per protestar per la mort del veí del Bon Pastor que va ser desnonat aquest dilluns al matí d’un pis públic de l’Ajuntament. La protesta ha estat convocada per diferents entitats pel dret a l’habitatge i s’ha fet a prop d’on van succeir els fets.

Les entitats assenyalen les administracions com a responsables de la mort de l’Alberto, començant per l’Ajuntament, a qui acusen de no haver fet prou per evitar el suïcidi. Asseguren que les declaracions de la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, en què deia que els desnonaments en pisos públics són molt puntuals són falses. Per això demanen que Martín rectifiqui i que reconegui que el govern municipal ha fet malament les coses en aquest cas i en molts altres desnonaments que hi ha a la ciutat.

A més, els sindicats de barri que han participat en la protesta alerten que moltes de les alternatives d’habitatge que l’Ajuntament proposa no asseguren un lloc digne on viure i han demanat l’expropiació de pisos de fons voltors per destinar-los a lloguer social.

Les entitats recorden també que no és la primera vegada que es produeix una mort a causa d’un desnonament i es pregunten quantes més n’hi ha d’haver perquè l’Administració aturi aquest “maltractament sistemàtic”.