(ACN) Un sergent de la Brimo dels Mossos d’Esquadra, que comandava sis equips en una manifestació a favor del raper Pablo Hasél el febrer del 2021 a la via Augusta de Barcelona, ha admès aquest dimecres al jutjat que quan es van disparar projectils de “foam” no hi havia gaire visibilitat. Un d’aquells projectils va fer perdre un ull a una manifestant i, per això, el jutjat investiga dos escopeters de la policia catalana i aquest sergent.

El comandament ha explicat que va demanar permís al Cecor per disparar per garantir la seguretat de la línia policial i li van donar, però no recorda cap incident amb una noia ferida ni que l’atengués el SEM. En el lloc dels fets hi havia barricades i contenidors cremant que van haver de ser apagats amb extintors.

Disturbis a Barcelona després de la manifestació per la detenció de Pablo Hasél

Segons han explicat fonts jurídiques, el policia ha respost al jutge i a les defenses, però no a les acusacions, i tampoc a la fiscalia, que no s’ha presentat a la vista al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona. L’advocat de l’acusació particular, Xavier Muñoz Soriano, ha lamentat l’absència de la fiscalia i el fet que un funcionari públic no hagi volgut respondre a les acusacions. Així, s’ha queixat que el sergent no hagi concretat quines ordres va rebre o donar, quina visibilitat i condicions de seguretat concretes hi havia o perquè van disparar sobretot el tipus de projectil més lesiu.

Muñoz també ha dit que els responsables de Mossos segueixen reiterant que les bales de “foam” i les llançadores siguin armes de precisió ni que es pugui controlar exactament on es impactarà un projectil.