L’ampliació del Primavera Sound suposa per a Barcelona el desplegament i increment del dispositiu dels serveis públics municipals que es dediquen a aquest esdeveniment. Seguretat, neteja i transport públic han d’adaptar-se i assumir el repte dels 80.000 visitants diaris que es preveuen durant els dos caps de setmana que s’allargarà el festival.

Més controls de la Guàrdia Urbana i més agents cívics

De fet, la seguretat és un dels serveis públics que s’han incrementat en aquesta edició. Agents de la Guàrdia Urbana patrullaran als entorns residencials del Parc del Fòrum. Faran una campanya als locals de concurrència pública i també controlaran el consum d’alcohol i drogues i la venda ambulant. A més, es desplegaran 18 equips d’agents cívics que col·laboraran amb la Guàrdia Urbana. A l’interior del recinte, seran els Mossos d’Esquadra els responsables de la seguretat ciutadana.

Equips de neteja a més carrers

Pel que fa a la neteja, s’ha ampliat i intensificat respecte a edicions anteriors. A més de la Diagonal, el passeig del Taulat i els accessos al festival, s’actuarà en un radi més ampli, fins al carrer de Cristóbal de Moura, amb interiors d’illa inclosos. El dispositiu funcionarà de dijous a dilluns al matí els dos caps de setmana i s’ha consensuat amb els veïns. L’Ajuntament ha explicat que s’han incrementat l’escombrada i la neteja amb aigua i s’ha reforçat el buidat de papereres dels entorns.

Metro tota la nit i busos llançadora

Per reduir l’impacte del desplaçament de milers de persones, es recomana agafar el metro, La línia 4. Funcionarà fins a les 2 h els divendres i tota la nit els dissabtes.

A més, hi haurà busos llançadora gratuïts les nits de dijous, divendres i dissabte que connectaran el Fòrum amb la plaça de Catalunya.

  • Al passeig del Taulat, a la sortida habitual de festival, hi haurà autobusos cada cinc minuts. Els dijous i divendres circularan entre les 2 i les 5 h. Els dissabtes el servei funcionarà de 4 a 7 h.
  • També s’ha habilitat una nova sortida del festival per la plataforma marina i per primera vegada s’ha habilitat una llançadora també des d’aquest punt, davant del pàrquing Marina. Aquí funcionaran de la mitjanit a les 4 h.

Per la seva banda, el Trambesòs també treballarà ininterrompudament les nits dels dos caps de setmana.

A més, a l’interior del recinte hi haurà un aparcament per a 2.000 bicicletes i patinets.

Control del so a temps real i escenaris reubicats

Quan el Primavera Sound arrenqui, també ho faran els micròfons que han de controlar els decibels dels concerts. Ja es va fer en la darrera edició, el 2019, per reduir les molèsties als veïns. Se n’instal·laran als escenaris i a edificis de Diagonal Mar. També han canviat l’orientació de dos escenaris perquè el so tingui menys impacte en els veïns i, ara, es dirigeixen cap al nord.