Un diumenge més, centenars de persones han fet cua per vacunar-se de la covid-19 a Fira de Barcelona. Segons a explicat a betevé personal de l’espai, fins i tot alguns ciutadans esperaven a la porta des de les tres de la matinada per aconseguir la seva dosi. En general, però, la gran majoria de persones que volien vaccinar-se sense cita han anat a la Fira durant el matí de diumenge.

Fira de Barcelona disposava aquest diumenge amb 500 dosis sense cita que s’han esgotat poc després de les 11 del matí. De fet, ha estat en aquest moment quan s’han començat a crear més cues de persones que han intentat vacunar-se sense èxit.

Impuls a la vacunació abans de Nadal

Amb les festes de Nadal a tocar i el nombre de contagiats en augment, el pla de Salut és impulsar la campanya de vacunació per acabar d’immunitzar la població, amb la tercera dosi de la vacuna o de reforç o la segona dosi per a aquells que encara no la duen. Actualment, a Catalunya, el 75,8 % de la població ja té la pauta completa.

Vacuna Fira Barcelona

La tercera dosi podria neutralitzar òmicron

La variant òmicron ja suposa més del 25 % dels contagis de Barcelona. Aquesta nova variant, que té un gran nombre de mutacions i és més transmissible, encara està en estudi. Una de les incògnites és saber si s’escapa de la cobertura vacunal. De moment, els estudis preliminars de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech demostren que una tercera dosi de la vacuna neutralitza aquesta variant. Concretament, les dades mostren que una dosi de reforç de la versió actual multiplica per 25 els anticossos i proporciona un nivell similar al que produeixen dues dosis contra el virus original.