El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el pròxim dimecres —22 de desembre— es realitzarà una altra conferència de presidents autonòmics, en format telemàtic. En aquesta reunió, Sánchez ja ha avançat que es valorarà la possibilitat d’implantar mesures “compartides” durant les pròximes setmanes. El president admet que hi ha un “risc real per a la salut” i diu que cal “intensificar accions“.

En la compareixença d’aquest diumenge a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, Sánchez ha insistit que vacunació i mascaretes són eines clau per frenar la variant òmicron, més contagiosa. En la declaració institucional ha apuntat que aquesta sisena onada té característiques diferents i tot i haver-hi més casos, hi ha menys ingressos hospitalaris que abans de la vacuna.

Espanya supera els 500 casos d’incidència

L’increment dels contagis per coronavirus fa setmanes que creix. Tot just ara, s’estan comptabilitzant els positius del pont de desembre. Just abans de les festes de Nadal, Espanya ha passat a ser de risc extrem en superar els 500 casos d’incidència. En aquest sentit, Sánchez ha reconegut que la incidència a Espanya no és tan alta com a altres països de l’entorn. Tot i això, afirma que “no es pot donar per bona” i suposa un “risc cert i real per a la salut”. Per això, “exigeix que intensifiquem les nostres accions”, ha dit.