Sopar de Nadal

(ACN) La investigadora de la UPC, Clara Prats, ha apostat per aplicar restriccions que redueixin les interaccions socials com més aviat millor. “Si actues abans les mesures no cal que siguin tan fortes”, ha indicat en declaracions a RAC1, en què també ha recomanat reduir el nombre de persones dels àpats de Nadal.

Prats ha apuntat que encara cal esperar a conèixer la severitat dels casos infectats per la variant òmicron i l’impacte que tindrà en els hospitals, però ha avisat que si es redueix la gravetat a la meitat, però hi ha el doble de casos és el mateix.

Àpats de Nadal, només amb la família propera

Una de les mesures a prendre, ha opinat, és l’acceleració de les terceres dosi, però ha avisat que la substitució de delta per òmicron és tan ràpida que “s’ha d’ajudar d’alguna altra manera”. Prats alerta que amb la nova variant, la probabilitat de tenir un positiu en un àpat familiar és més alta i recomana: “Si aquestes trobades nadalenques es fan amb la família més propera millor”.

Quines noves restriccions hi haurà per Nadal a Catalunya?

Pel que fa als contagis entre els petits, ha opinat que és un problema que va “més enllà de les escoles“. Si bé és cert que abans sí que hi havia un percentatge de nens infectats més gran perquè eren els no vacunats, ara amb òmicron tot això s’iguala, ja que també infecta les persones vaccinades.

Prats ha augurat que els llits d’UCI ocupats per covid-19 arribaran als 400 o més a finals d’any i a 500 per a Reis. I és que la investigadora ha remarcat que òmicron es propaga dues o tres vegades més ràpid que delta.