La cursa popular de la Festa Major de la Sagrera disposa aquest any d’una nova modalitat: una cursa infantil adaptada. L’activitat ha arrencat a les 11:30 h del matí a la cruïlla dels carrers de Josep Estivill i Hondures i desenes de veïns no s’han perdut la cita.

Una cursa no competitiva

L’objectiu de la cursa no era guanyar ni competir, sinó que la canalla pogués passar-ho bé i autosuperar-se. Per això, les distàncies a recórrer estaven marcades per la seva pròpia situació física i podien ser de 40 a 10 metres. Els protagonistes de la jornada han estat una vintena de nens i nenes que han comptat amb desenes de veïns i familiars que han animat els corredors i han corejat els seus noms.

Alguns dels participants han fet el recorregut acompanyats de familiars i d’altres l’han fet amb l’ajuda de caminadors, mentre els esperaven a la meta. Però, sense dubte, el comú denominador ha estat l’emoció a flor de pell de tothom qui hi havia allà. A més, tots els participants han tingut premi per l’esforç i només creuar la línia de meta ja els han penjat una medalla al coll.

La primera cursa adaptada, al Gòtic

La ciutat ja ha viscut diverses curses infantils adaptades. La primera va ser al barri Gòtic el 14 d’agost. Una iniciativa de la Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida que vol posar de relleu la importància de fomentar l’esport inclusiu i suprimir les barreres arquitectòniques.