medicaments farmàcies

(ACN i redacció) El president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ha assegurat que el subministrament de tests d’antígens millorarà abans de Nadal, però no estarà regularitzat, ja que la situació és molt “irregular”.

Ha explicat a RAC1 que les comandes es fan a tres setmanes vista, i la que van fer és del novembre, quan feien 20 vegades menys de tests que ara mateix. També ha lamentat que les duanes no donin prioritat a l’entrada d’aquest tipus de material. D’altra banda, s’ha adreçat al govern per dir-li que els farmacèutics podrien fer-ne molt més del que fan en pandèmia. Tot i que ha reconegut que ja en fan més a Catalunya que a la resta de l’estat, ha assegurat que estan molt per darrere de les farmàcies europees. Torras ha explicat que les farmàcies catalanes han fet uns 150.000 tests des que poden fer-ho, i ha remarcat que 50.000 són dels últims 15 dies.

Ha demanat a la ciutadania que no s’esperi a l’últim moment per fer-se el test, i també ha reclamat al govern que doni a les farmàcies més tasques de les que ja fa. “La farmàcia està aquí, és part de la solució i podem fer moltes més coses de les que estem fent”, ha dit.