vacuna papiloma

(ACN) La vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la biotecnològica Moderna amb la col·laboració dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) dels EUA ha començat aquest dilluns la fase 3. Aquesta fase consisteix en un assaig clínic amb 30.000 participants que rebran dues dosis de la vacuna mRNA-1273.

El fàrmac de Moderna es converteix així en el primera en la carrera dels EUA per la vacuna que entra en una etapa avançada. Les primeres conclusions de les proves podrien arribar al novembre, segons ha apuntat l’expert estatunidenc Anthony Fauci, malgrat que no descarta que pugui ser abans.

Cinc vacunes estan fent proves en humans

La vacuna de Moderna és una de les cinc contra la covid-19 que han entrat en fase tres de proves en humans. Pel que fa a les altres quatre, n’hi ha tres de xineses i la desenvolupada per la Universitat d’Oxford. A Catalunya, tres institucions pioneres en àmbits molt diversos però complementaris també han unit esforços per trobar la vacuna contra el coronavirus. Es tracta del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’IrsiCaixa (Institut de Recerca de la Sida) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC).