Directora de l'Hotel Catalonia Atenas de Barcelona a la recepció de l'establiment

El Gremi d’Hotels de Barcelona reclama que les mesures a prendre per ajudar el sector turístic “tinguin una dimensió, pel que fa als recursos, molt superior a les que hi han hagut fins ara“. Així ho ha fet saber el president d’aquesta associació hotelera, Jordi Mestre, un cop ha finalitzat la reunió d’aquest dilluns entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i els principals representants del sector turístic català per fer front a la crisi econòmica provocada per la covid-19. El mateix dia en que el president Torra ha reivindicat la seguretat del sector turístic català.

Futur incert del sector

Mestre ha assegurat que el futur proper de la indústria turística i hotelera a Barcelona i Catalunya és “complicat” i “incert” i ha denunciat que malgrat les reunions i les peticions per part del Gremi sempre “han acabat sense resposta“. A la delicada situació del sector hoteler fins ara, apunten, s’hi han hagut d’afegir les noves cancel·lacions arran de les mesures imposades per diversos països europeus.

El president del gremi hoteler ha afegit que les ajudes al sector turístic per part de l’estat han estat “inexistents” i que cap mesura va enfocada a promocionar la demanda turística. Mestres ha citat l’exemple d’altres països en què s’ha reduït l’IVA.

Crítica a la gestió i la comunicació del govern

El Gremi d’Hotels ha reclamat al president Torra una comunicació més exacta, continua, constructiva i pedagògica, que “eviti la circulació de missatges d’alarma cap a l’opinió pública, local, nacional i internacional”. A més, han afirmat que una mala praxis en aquest sentit té greus afectacions econòmiques per a la indústria turística” i “posa en risc la seva recuperació“. Actualment funciona el 25 % dels hotels barcelonins, tot i que aquesta xifra es podria veure modificada amb les darreres cancel·lacions.

“Desprotegits”

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) assegura que el sector es troba en “una situació límit” i que se senten “desprotegits” per la manca d’ajudes i de lideratge per part del govern català. “Calen mesures efectives ja que ajudin i permetin la supervivència de l’activitat econòmica i laboral d’aquesta indústria”, ha afirmat el president de l’entitat, Santiago García-Nieto.