Els usuaris del CAP Roquetes, l’associació de veïns del barri i els treballadors de l’equipament sanitari han reclamat, novament, millores a l’ambulatori. Afirmen que la situació de pandèmia i, sobretot, les mesures de seguretat de compliment obligat per evitar contagis de coronavirus fan impossible mantenir les distàncies a la sala d’espera.

Això fa que molts usuaris “no podem esperar aquí [a la sala d’espera] i ho hem de fer en aquesta plaça, a ple sol“, denuncia Marcela Iturriaga, de l’AV Roquetes. De fet, Iturriaga afegeix que “no podem entrar al CAP perquè no hi han preparat mampares” i denuncia que “el CAP és petit, cal preparar-ne les sales i necessita una inversió mínima”.

Quarta mobilització

Tot plegat ho ha explicat en el marc d’una protesta que ha reunit un centenar de persones, aquest divendres al matí, a les portes del CAP Roquetes. L’han convocat diverses entitats de l’àrea SAP Muntanya, que, coincidint amb la quarta mobilització, ja han anunciat propers actes reivindicatius:

  • dimarts, 16 de juny: CAP Chafarinas
  • dijous, 18 de juny: CAP Turó de la Rovira i CAP Cotxeres
  • divendres, 19 de juny: CAP Sant Andreu

Les entitats de l’àrea SAP Muntanya reclamen que “els CAP funcionin a ple rendiment, cobrint tot l’horari de 8 a 20 h, i que aquest estiu se’n reforci el personal”, recalca Trini Cuesta, membre de SAP Muntanya, que afegeix que “el personal arrossega estrès” per l’excés de feina aquests mesos.