L’alcaldessa, Ada Colau, ha criticat la decisió del Departament de Salut de no demanar al Govern espanyol que Barcelona entri a la fase 3 el proper dilluns, 15 de juny. Colau ha explicat que havien transmès aquesta petició a la conselleria, perquè consideren que les dades de Barcelona són bones i perquè unificar fases pot facilitar la vida dels ciutadans, però que aquest divendres Salut els ha informat de la decisió de no demanar el canvi de fase.

Davant d’aquesta decisió, de mantenir Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud a la fase 2, Colau ha demanat a la Generalitat que el canvi a la fase 3 arribi abans del cap de setmana vinent perquè coincideix amb Sant Joan i, d’aquesta manera, es podrà facilitar que la mobilitat dels ciutadans es faci de forma esglaonada. “Estem preparats”, ha assegurat l’alcaldessa, “i demanem que s’autoritzi quan abans millor”. L’alcaldessa ha dit que és la conselleria “qui pot explicar els motius” que l’han portat a decidir que Barcelona no canviï de fase.

D’aquesta manera, la ciutat no avança cap a la fase 3 aquest dilluns, 15 de juny, com havia deixat entreveure la consellera de Salut, Alba Vergés, aquests últims dies. De fet, la mateixa alcaldessa va deixar oberta aquesta possibilitat a principis d’aquesta setmana en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé.

Marcé: “Barcelona estava preparada per la fase 3”

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, ha assegurat que Barcelona “està preparada per passar a la fase 3”. Marcé ho ha assegurat durant la presentació del projecte Barcelona safe city. El regidor socialista ha dit que les dades de Barcelona són millors que les d’altres territoris del país. “Ens agradaria estar en fase 3 dilluns”, ha afegit Marcé, que assegura que la ciutat està a punt per començar a rebre visitants. Tot i això, Marcé ha reconegut que aquesta decisió no depèn de l’Ajuntament, sinó de l’estat espanyol, després de rebre la petició del Departament de Salut.