El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació, David Escudé, ha anunciat que la previsió és que del 22 al 29 de juny tots els equipaments esportius municipals, que encara continuen tancats, obrin les portes un cop la província de Barcelona entri plenament en la fase 3 de la desescalada pel coronavirus.

Uns equipaments amb totes les garanties

L’obertura de totes les instal·lacions esportives es farà de manera progressiva ja que el regidor considera que “cada equipament té la seva complexitat ja que no és el mateix un camp de futbol municipal que una instal·lació més completa que tingui piscina coberta, gimnàs o altres espais”. Això sí, sigui el 22 o el 29, David Escudé assegura que el principal objectiu és la seguretat i, per això, “farem una campanya en els 311 municipis de la província de Barcelona, en la qual convidarem tots els veïns i veïnes que entrin a les instal·lacions a gaudir i amb les màximes garanties”.

Els gestors rebran ajuts materials i econòmics

Durant la roda de premsa, feta de manera telemàtica, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha reconegut que el fet d’obrir més tard les instal·lacions municipals que d’altres de caràcter privat ha suposat un problema per a les entitats o clubs que les gestionen. El fet que totes no hagin cobrat les quotes dels abonats des del 15 de març els ha suposat unes pèrdues en els ingressos, però per Escudé “les entitats i els treballadors poden estar tranquils perquè els ajuntaments faran els reequilibris necessaris per no tenir cap problema”.

“Els esdeveniments esportius canviaran”

A més d’explicar com serà la tornada a la normalitat per als equipaments esportius, Escudé ha fet especial menció als esdeveniments esportius que es faran a la ciutat passat l’estiu. I ho ha fet amb una reflexió. Pel regidor, “hem de canviar la mentalitat a l’hora d’organitzar un esdeveniment esportiu. Si pensem de la mateixa manera com ho fèiem abans de la pandèmia, no serà possible fer-ne cap d’important”.