El sindicat d’infermeria Satse ha demanat al Departament de Salut que compti amb la figura de l’infermer escolar per al curs vinent. És una petició que el col·lectiu ja ha fet anteriorment i creu que ara, en el context de pandèmia pel coronavirus, és una mesura encara més necessària, sobretot “quan l’activitat docent torni al setembre, amb el 100 % de l’alumnat”.

En un comunicat, el sindicat explica la petició que han fet a Educació perquè els tingui en compte abans de presentar el pla per al curs vinent als centres docents. Consideren que arran de l’aparició de la covid-19 caldrà implantar mesures organitzatives noves als centres i que és aquí on el col·lectiu pot ser decisiu. “Les infermeres donaran seguretat a la comunitat escolar, fent una importantíssima vigilància de la salut”, asseguren.

Satse critica que el pla amb les directrius per a la reobertura dels centres en la fase 2 explica “les mesures de prevenció, higiene i distanciament físic que s’han de complir, però en cap cas disposen de la introducció de la figura sanitària“. I es queixa que tampoc el Ministeri d’Educació ho té en compte. Considera que aquesta mancança és important, sobretot quan els equips directius dels centres hauran d’actuar quan es detectin possibles símptomes de covid-19 entre alumnes i professors. Afirma que “els professionals docents no tenen la formació per fer aquest tipus de valoració” i que “no se’ls pot responsabilitzar de prendre decisions sanitàries sobre alumnes o professorat”.