La proposta de la conselleria d’Educació d’implantar les proves d’automostra de PCR a l’ensenyament secundari per prevenir els contagis de coronavirus ja ha tingut la reacció crítica del professorat. El Sindicat Professors de Secundària l’ha qualificat com “una xarlotada” i ha assegurat que ni els estudiants es poden fer la prova ni tampoc els docents la poden supervisar.

Ho ha dit a betevé el portaveu de l’entitat, Xavier Massó, que considera que la mesura “és el reconeixement que [Educació] van perduts perquè això és ara un campi qui pugui” i s’ha preguntat si “ens volen prendre el pèl o què?”.

A través de les xarxes socials, el president del Col·legi de Metges, Jaume  Padrós ha explicat que no es necessari que aquestes PCR les facin professionals mèdics. Padrós explica que hi ha certs procediments sanitaris com l’administració d’heparina i insulina que amb “aprenentatge i supervisió” els poden fer els pacients.https://twitter.com/jaumepadros/status/1323987280873349125

De fet, el portaveu sindical ha destacat que aquestes automostres “són coses que una criatura no ha de fer” i ha qüestionat que “menys encara no ho pot supervisar algú que no és personal sanitari, ni ATS, ni metge ni res de res”, referint-se als professors.

Supervisareu les PCR?

Preguntat sobre si vigilaran com els alumnes es fan aquestes proves, Xavier Massó ha estat clar: “Jo em negaria a fer-ho per por d’equivocar-me”, ha dit, perquè considera que “la responsabilitat, si s’ha fet malament [la mostra per a la PCR], recau en aquell sobre qui s’ha carregat una cosa que no és responsabilitat seva”, en al·lusió a la plantilla docent.