Tall AP7 Girona

Tsunami Democràtic

celebra “l’èxit absolut” de la convocatòria de mobilitzacions durant tres dies en què han fet diversos talls de trànsit a l’AP-7 i a l’N-II: primer a la Jonquera -on hi va haver 19 detinguts-, després més a prop de l’N-II i finalment a Girona, a l’altura de Salt. Aquesta darrera l’ha desconvocat aquest dimecres al matí, a les 8 h, tal com ha anunciat a través de Twitter.

“No és un problema intern”

En un comunicat, la plataforma fa un bon balanç de la jornada de mobilitzacions de tres dies, d’aquest dilluns a aquest dimecres, en què van convocar l'”acció més ambiciosa” i es van proposar fer “un 11-S de tres dies”.

Segons l’escrit, la mobilització ha servit per “fer visible” que “la demanda democràtica de la ciutadania de Catalunya no és un problema intern de l’Estat espanyol”, sinó que “afecta l’espai europeu”. Expliquen que han aconseguit interpel·lar la població europea i se n’han fet ressò els mitjans de comunicació de referència a Europa. En el comunicat, la plataforma considera que l’acció “ha estat completament reeixida” i que va arribar al seu punt àlgid durant el concert de dilluns amb milers de persones al mig de l’AP-7. 

En l’escrit, també anuncien que Tsunami Democràtic està preparant noves mobilitzacions per “continuar refermant, des de l’acció no-violenta, la demanda de diàleg i negociació a l’Estat espanyol”. En la mateixa línia, els CDR també han alertat que hi haurà “caos” a Catalunya mentre no hi hagi amnistia i s’aconsegueixi la independència. Malgrat s’hagi desconvocat l’acció, grups de manifestants han mantingut les protestes a la zona.