Tall AP-7 Tsunami Democràtic

Tsunami Democràtic ha fet una crida a través de les xarxes socials per bloquejar la frontera amb França, a Behobia, en el tram que s’uneix amb el País Basc. L’han anomenada operació Cargol i l’objectiu ha estat realitzar una marxa lenta des de les 18 hores de la tarda. Mitja hora després de la convocatòria els vehicles han circulat amb les quatre llums d’emergència a baixa velocitat creant cues de fins a 10 quilomètres a l’altura del peatge de Oiartzun a Irun. Alguns dels participants en la marxa anuncien que el bloqueig que s’ha creat arriba fins al País Basc francès.

A les onze de la nit, Tsunami Democràtic ha donat per finalitzada l’acció a través de les xarxes.

Nova acció després del tall a la Jonquera

Segons el comunicat, emès el mateix dia que la policia ha desallotjat els manifestants que tallaven l’AP-7, amb aquesta nova actuació volen visibilitzar el conflicte no resolt que viuen Catalunya i Euskadi amb Espanya.

Asseguren que “el problema és un Estat espanyol incapaç d’oferir una solució a un problema que ell mateix ha creat” i demana “respectar el dret a l’autodeterminació dels pobles i acceptar el referèndum com a procés de normalitat democràtica”.