Milers de persones han participat als talls de trànsit que ha convocat el CDR Barcelonès a la ciutat contra la sentència del procés. La més multitudinària ha estat la que s’ha fet a l’avinguda Diagonal, on centenars de persones han tallat tots els carrils de la via a l’altura de Reina Maria Cristina. Fins aquí s’hi han desplaçat una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos i la Guàrdia Urbana, que ha regulat el trànsit.

Un centenar de persones que participaven en aquesta protesta han baixat per Carles III per tallar la circulació a la ronda del Mig en els dos sentits de la marxa, que ha estat tallada tres hores. Més tard, el gruix de manifestants del voltant de Maria Cristina han decidit caminar per la Diagonal en sentit Llobregat ocupant només el sentit de sortida, arribant a la zona universitària, on han col·locat diversos contenidors al mig de l’avinguda.

30a nit de concentració a la Meridiana

Per 30a nit consecutiva s’ha aturat la circulació a l’avinguda Meridiana, a l’altura de Fabra i Puig. Un tall que aquesta vegada ha tingut molt més seguiment de l’habitual i en què s’han tornat veure unes lletres amb la paraula ‘Llibertat’ il·luminades. Aquesta acció ha acabat amb la construcció de diversos pilars per part de la Colla Jove de Barcelona.

Tall a la Gran Via

En el cas de la mobilització a la Gran Via, unes 300 o 400 persones han començat a tallar el trànsit a l’altura de Padilla per després anar fins a la plaça de les Glòries on han continuat impedint la circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa. També han impedit la circulació del Tram.

 

Part d’aquests manifestants s’han desplaçat per tallar alguns carrers de l’Eixample com els de Diputació, Consell de Cent o Aragó, on han instal·lat tanques improvisades fetes amb elements trobats al mig del carrer, com contenidors i mobiliari. Els protestants després s’han dirigit al carrer d’Aragó, on han començat a caminar cap al centre de la ciutat.

Tot plegat mentre segueix tallada la Gran Via a l’altura de la plaça de la Universitat per l’acampada dels estudiants, també concentrats per protestar contra la sentència del Procés.

Més talls a la xarxa viària catalana

A més dels talls a als accessos de Barcelona també hi ha hagut talls de trànsit a moltes altres vies per la xarxa viària catalana. Segueix la mobilització de Tsunami Democràtic ara a Girona, però també s’han fet accions a l’AP-7 però a l’altura de Tarragona, a la C-25 a Folgueroles, a l’AP-7 a l’Ampolla, i a la N-II a l’altura de Fornells de la Selva i també a Sant Adrià de Besòs, entre d’altres.