El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, admet que als agents antiavalots “els va costar molt” i van tenir “dificultats reals” per fer front als aldarulls que hi va haver a Barcelona després de l’anunci de la sentència del procés. Ferrer, que ha valorat els àudios d’algunes comunicacions internes a què ha tingut accés betevé, ha explicat que el cos no imaginava que “l’escalada de violència arribés a aquestes magnituds”.

Ara bé, el director general ha negat que la policia catalana estigués desbordada i es veiés sobrepassada, com assegura el sindicat majoritari. En les comunicacions internes a què ha accedit betevé, els agents diuen que “ja no donem l’abast” o “és inassumible”, expressions que el director ha atribuït a moments de “tensió i fins i tot de patiment” dels agents que eren a peu de terreny.

Ferrer ha explicat que les estratègies policials varien i s’ajusten en funció de la situació. “A vegades reculem per agafar posicions, reforçar el dispositiu i fer una altra maniobra”, ha explicat, amb relació al moment dels àudios en què els agents, a crits d’“Encotxem, encotxem!”, van informar el comandament que es replegaven perquè la situació a fora no la veien segura.

El director ha insistit que els Mossos van viure un “nivell de violència” que no havien afrontat mai en els últims 80 anys i que no esperaven que s’allargués diversos dies.