restriccions nadal 2021

(ACN / Redacció) La grip ja omple de pacients les urgències dels hospitals de Barcelona. De fet, alguns centres han ampliat llits en edificis annexos i han començat a desprogramar intervencions quirúrgiques no urgents. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, preveu que aquest Nadal sigui “complicat”. Pel que fa a la situació epidemiològica, Trilla alerta que hi ha una “alta probabilitat de contagi de grip i d’altres malalties respiratòries.”

Demana “prudència” per evitar la grip

L’especialista demana “prudència” per tal d’evitar contagis de la grip aquestes festes de Nadal. Trilla recomana algunes de les mesures apreses amb la covid-19, ja que aquest Nadal ja no hi haurà restriccions. El doctor aconsella posar-se la mascareta quan s’està amb persones de risc i al transport públic, on és obligatòria.

La covid-19, també present

Pel que fa a l’evolució del coronavirus, el cap d’Epidemiologia de l’hospital barceloní considera que les previsions no són tan robustes com les de la grip, però que apunten que el pic serà al gener o febrer. El que es fa difícil per als experts, però, és preveure la magnitud de la pujada de casos.