Amb la baixada de la temperatura, els contagis de grip i covid augmenten. La secretària de Salut, Carmen Cabezas, ha pronosticat en una entrevista al 324 que el pic de casos de coronavirus arribarà al gener, sempre que el virus es comporti de manera similar a l’any passat. Per evitar la transmissió del virus, Cabezas ha demanat “sentit comú” i ha descartat aplicar restriccions de cara a les celebracions de Nadal, com havia passat en anys anteriors.

Crida a la vacunació contra la grip i la covid

La secretària de Salut Pública ha fet un repàs de les dades de vacunació contra la covid i la grip. Segons ha afirmat, el 71 % dels majors de 80 anys han rebut la quarta dosi, el 47 % si comptem totes les persones de més de 60 anys. Un ritme que a Cabezas li hauria agradat que anés “una mica més ràpid”. “Tenim marge de millora”, ha admès Cabezas, tot i fer una crida a la població a vacunar-se.

La quarta dosi multiplica per nou la protecció

La secretària de Salut Pública ha destacat que la vacuna de la grip d’aquest any està “ben aparellada” amb les dues variants del virus que estan circulant. Cabezas també ha remarcat que la quarta dosi multiplica per nou la protecció a la variant que està circulant en aquests moments. “Si estem cridats a vacunar-nos, el millor moment és ara. Hauria estat millor fa unes setmanes, però, si no, ara és el moment”, ha insistit.