grip catalunya

Els casos de grip augmenten els mesos de tardor i hivern. Aquesta malaltia respiratòria es converteix cada any en una epidèmia que afecta milers de persones. Per evitar el contagi la millor eina és la vacunació, en marxa a partir de l’última setmana de setembre. T’han encomanat el virus i vols saber durant quant temps pots contagiar la grip a altres persones? Vols conèixer quan marxaran els símptomes?

Quin és el temps de contagi de la grip?

Salut assegura que el virus de la grip és contagiós des d‘un dia abans de començar a notar els símptomes fins a cinc dies després. El Ministeri de Sanitat allarga el termini més enllà dels set dies en el cas dels més petits i les persones amb problemes al sistema immune.

Salut estima que entre un 30 % i un 50 % de les persones infectades amb el virus de la grip són asimptomàtiques. En aquests casos, també poden transmetre el virus, igual que passa amb la covid-19. Per això, les autoritats sanitàries recomanen la vacuna antigripal als treballadors sanitaris i sociosanitaris, i a tota la població que convisqui amb persones de risc.

Quants dies duren els símptomes gripals?

La grip es pot manifestar amb febre, mal de gola, mucositat, tos seca, mal de cap, dolor muscular o cansament. Les autoritats sanitàries apunten que la febre acostuma a allargar-se de dos a tres dies, mentre que el malestar i la fatiga poden allargar-se fins a dues setmanes.