(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que si no s’inverteix la tendència actual se saturaran les UCI. “Hi arribarem segur, no sé si aquesta setmana o en 10 dies“, ha declarat a Ràdio 4 i La 2. Tot i això, s’ha mostrat partidari d’esperar uns dies abans de decidir si cal endurir mesures i, especialment, abans de decretar un confinament total. “S’ha de veure si això s’accelera molt o es frena i llavors decidir si es vol augmentar el fre o es frena del tot”, ha dit.

La situació és “molt propera a la saturació”

El doctor ha reconegut que la situació és dolenta i que, tot i que s’arribi al pic de contagis aquesta setmana, a les hospitalitzacions i les UCI s’hi arribarà més tard. Segons ell, la situació ja és “molt propera a la saturació” en serveis sanitaris, i ha augurat que la pressió es mantindrà durant un temps fins que s’aconsegueixi baixar.

Trilla ha afirmat que el primer que caldria és que tothom complís acuradament les mesures actuals, cosa que ha afirmat que no es fa. Tot i reconèixer que el que funciona és un tancament “dur i curt”, ha reconegut que aplicar mesures “té un cost” i ha apostat per esperar a veure si les actuals donen resultats.

Ha reconegut, també, que la vacunació no porta la velocitat que els agradaria, però ha valorat la tasca que s’està fent i ha confiat que puguin arribar més dosis i “anar encaixant” l’estratègia.

A favor de l’ajornament electoral

D’altra banda, ha afirmat que l’ajornament de les eleccions del 14-F és la decisió “més encertada” des del punt de vista sanitari. Ha posat sobre la taula que les regles del joc electorals estan fetes sense tenir en compte la possibilitat d’una pandèmia i ha lamenta que semblen “intocables”. “Al segle XXI hauríem de poder votar de moltes diferents maneres: més dies, electrònicament, vot per correu senzill…”, ha manifestat.

Sobre si el 30-M sí es podrà anar a votar, ha confiat que així sigui perquè voldrà dir que la situació sanitària és millor. També ha esperat que es dissenyin unes eleccions “sanitàriament més segures”.